26 Ağustos 2013 Pazartesi

FİNCANDA KEK

Fincanda kek:
2 yumurta
100 gram seker
100 ml süt
4 yemek kasigi siviyag
150-170 gram un ( eger pastanizin biraz islak kalmasini istiyorsaniz 150 gram yoksa 170 gram un kullanin)
1 yemek kasigi kakao
1 paket vanilya sekeri
½ paket kabartma tozüzerine serpmek icin pudra sekeri
Önce seker, vanilya sekeri vede yumurtalari krema haline gelene kadar cirpin ve sonra siviyagini ekleyip biraz daha cirptiktan sonra sütü unu ve kabartma tozunu ilave edip kasikla iyicene karistirn. Eger keklerinizi kakaolu yapmak istiyorsaniz en sona kakaoyu ilave edin, ama iki rek yapmak isterseniz hamurunuzu ikiye bölüp yarisina kakaoyu ekleyin. Bu verdigim malzemelerdn 5 fincan cikiyor, fazla yapmak isterseniz malzemeleri iki mislini ali n ama yumurta üc tane kullanin. Simdi fincanlarinizi margarinle yaglayin ve sade yapilacak kekler icin fincanlarin yarisina kadar hamurunuzdan doldurun. Iki renkli yapmak isterseniz önce bir yemek kasigi sade hamurdan koyup üstüne 1 yemek kasigi kakaolu hamurdan koyun ve bu islemi tekrarlayin, buradada fincanlari yariya kadar doldurun. Büyük bir tencereye fincanlari yerlestirin ve fincanlarin yarisina gelecek sekilde kaynar suyla doldurup kaynamaya birakin. Su kaynamaya basladiginda tencerenin üstüne bir mutfak bezi veya kagit havlu koyup tencerenin kapagini iyice kapatin, ocagin altini biraz kisin ve bu sekilde 20 dakika kaynatin. 2o dakika sonra tencereye kaynar ocagin üzerinden alin ve kapagi acmadan 15-20 dakika kadar dinlendirdikten sonra cikartip fincanlari ters cevirip keki cikartin, arzu ederseniz üzerine pudra sekeri veya cikolata sosu hazirlayip dökün.