Bisküvi yapımına gelince;
Malzemeler:
- 2 çay bardağı organik tam buğday unu
- yarım çay bardağı organik irmik
- 2 çay bardağı organik yulaf unu
- 4 yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı yoğurt suyu
- Hamurun katı olması durumunda 2 yemek kaşığı meyve püresi
Yapılışı:
- Oda sıcaklığındaki tereyağa, un hariç tüm malzemeler eklenip yoğurulur,azar azar buğday unu eklenir
- İstenilen şekiller verilerek,Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk altın rengi olana kadar pişirilir.
Not: Bu ev yapimi bisküvinin, piyasada satılanlar gibi şekerli bir tada sahip değil Biraz tatsız, tuzsuz :)
Cimcime'nin Kahvaltısına da kattık. Afiyetle yedi. Eline verdiklerimi de kemiriyor gedik dişleriyle. Umarım siz de beğenirsiniz:) Ellerime sağlık :)
feyzainthekitchen'a veLegabebe'ye Teşekkürler bu güzel paylaşımları için
feyzainthekitchen'a veLegabebe'ye Teşekkürler bu güzel paylaşımları için
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder