2 Mart 2013 Cumartesi

BEBE BİSKÜVİSİ

Sevgili Legabebe Gamze'nin blogunda  görüp kızım ek gıdaya geçsin ben de bir denerim dediklerimin arasındaydı. Kısmet bugüneymiş.
Bisküvi yapımına gelince;


Malzemeler:
  • 2 çay bardağı organik tam buğday unu
  • yarım çay bardağı organik irmik
  • 2 çay bardağı organik  yulaf unu
  • 4 yemek kaşığı tuzsuz organik tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt ve 1 yemek kaşığı yoğurt suyu 
  • Hamurun katı olması durumunda 2 yemek kaşığı meyve püresi
                                          Yapılışı:
  • Oda sıcaklığındaki tereyağa, un hariç tüm malzemeler eklenip yoğurulur,azar azar buğday unu eklenir
  • İstenilen şekiller verilerek,Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dk altın rengi olana kadar pişirilir.
Not: Bu ev yapimi bisküvinin, piyasada satılanlar gibi şekerli bir tada sahip değil Biraz tatsız, tuzsuz :)
Cimcime'nin Kahvaltısına da kattık. Afiyetle yedi. Eline verdiklerimi de kemiriyor gedik dişleriyle. Umarım siz de beğenirsiniz:) Ellerime sağlık :)
feyzainthekitchen'a veLegabebe'ye Teşekkürler bu güzel paylaşımları için