10 Nisan 2013 Çarşamba

EMZİREN ÜNLÜLER


Arka planı bir hayli uzun bu tartışmanın. Kadınlar da bebekler de bir yandan anne sütünün ne kadar hayırlı bir besin olduğunun tekrar edilip durmasına, öte yandan emziren bir kadın gördüğünde dehşetle şehvet arasında salınan tuhaf bakışlara maruz kalmaya isyan ediyorlar. Bu isyana katılanlar arasında ünlü anneler de var. Hem bebeklerini canlarının istediği her yerde emziriyor, hem de sosyal medyayı işin içine kadar kamusal alanda emzirmeyi normalleştirmek için çaba gösteriyorlar. İşte birkaçı…
Miranda Kerr
Victoria’s Secret modellerinden Mirand Kerr Nisan 2011′de bebeğini emzirirken çektiği bir fotoğrafı twitter’da yayınladı. Yanında da şöyle yazıyordu: “Ofiste bir gün daha.”
Pink
Pink tam bir aktivist. Kızı Willow doğduğundan bu yana her fırsatta onu emzirirken fotoğraflarını yayınlayıp bir tür emzirme rekmalı yapıyor. Eşi Carey Hart da destek veriyor. Son zamanlarda attığı bir twit şöyle: “Willow en iyi yemeği yiyor gibi görünüyor.”

Maggie Gyllenhaal
Maggi Gyllenhaal da “utanmadan” bebeğini her yerde emzirenlerden. 2007′de bir paparazzi yukarıdaki fotoğrafı çektiğinde hiç de itiraz etmedi.

Julie Bowen
Modern Family yıldızlarından Julie Bowen, Mayıs 2009′da ikiz bebeklerini dünyaya getirdi. Bir yıl sonra Lopez Tonight adlı programda ikiz bebek emzirmeyi “iki küçük liposuction makinesine paçayı kaptırmak” diye tanımladı. Sonrasında da hiç “çekinmeden” şu gördüğünüz fotoğrafı gösterdi.

Mayim Bialik
Ünlü oyuncu Mayim Bialik, bebeğini dört yaşına kadar, acıktığı her yerde emzirdi.

Nicole “Snooki” Polizzi
Yoğun programı nedeniyle oğlunu her acıktığında emziremedi. Ancak Twitter ve Instagram’da yayınladığı sağma fotoğraflarıyla anne sütünün önemini vurguladı.


Doutzen Kroes
Bir başka Victoria’s Secret modeli daha. Oğlunu emzirirken çekilen bu fotoğrafın altına şunu yazdı: “Çalışan anne :) Yavrumu bütün o fotoğraflar arasında emziriyorum.”

Lucy Lawless
Xena (Zeyna) olarak tanıdığımız Lucy Lawless, emzirme aktivistlerinin başını çekiyor. 2002′de emzirme kampanyasına bebeğiyle birlikte katılan Lawless, yukarıdaki fotoğrafıyla emziren annelere destek olmuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder