26 Şubat 2013 Salı

NEDEN SÜT SAĞILMALIDIR?

Annenin sütünün kesilmemesi ve emzirmenin devamı için süt sağılması önemlidir. Şu durumlarda sütün sağılması gereklidir


Fizyolojik problemi olan anneler için
 Annede Göğüs ucu çatlakları, meme ucu düz yada içe dönük olduğunda, bebekte pamukçuk veya enfeksiyon durumlarında, egzama vb. cilt hastalıklarında, 
Göğüs tıkanıklığı veya ağrılı mastit durumlarında emzirme sorunları yaşayan anneler hem göğüslerindeki fazla sütü uzaklaştırmak hem de bebeklerini beslemek için sütlerini pompa yardımıyla sağabilirler. böylece göğüs sorunlarınızı tedavi etmiş aynı zamanda bebeklerini de sağlıklı emzirmiş olurlar.

Sütünüzü depolamak için
Çalışan annelerin bebeğinden ayrı olduğu zamanlarda, seyahate çıkacak anneler için, sezaryen ile doğumda, anne sütünün fazla olması durumunda sütünüzü ister evde ister işyerinde sağım yaparak steril süt saklama poşetlerinde buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. 
 Dolayısıyla bebeğinizi her zaman kendi sütünüzle besleyebilirsiniz.

Çabuk acıkan bebekler için
 Bebeğiniz ön sütü emdikten bir süre sonra uykuya dalar. Göğsünüzde bebeğin emmediği, kalan süt ise son süttür ve bebeğinizin büyümesi için çok önemli bileşenleri içerir.
Bu sütün mutlaka bebeğe verilmesi gerekir. Bu işlemde pompa yardımıyla anne göğsünden sağacağınız son sütü depolayıp, bu son sütle bebeğiniz uyanıp acıktığında bebeğinizi besleyebilirsiniz.

   Özenli bakılması gereken bebekler için
  • Zamanından önce doğmuş Prematüre bebeklerde;
  • Yoğun bakımda kalması gereken bebeklerde,
  • Bebeğin emişini etkileyen yarık dudak, tavşan dudak, Kısa frenulum (kısa dil), sendromlarında
Solunum depresyonu gibi bazı geçici problemlerden dolayı bebeğinize hastanede bakılması gerekebilir. Böyle durumlarda pompa yardımı ile sütünüzü sağabilir, steril saklama poşetlerinde sütünüzü koruyabilir ve kendi sütünüzle bebeğinizi besleyebilirsiniz. Bebeğiniz için en ideal besin anne sütüdür. Dünyadaki hiçbir mama anne sütünün yerini tutamaz.

Sütünüzün miktarı arttırmak için
Laktasyon (süt üretimi) döneminde anne sütü üretimi için düzenli ve ritmik sağım yapan süt pompası yardımıyla sütünüzün miktarını arttırabilir ve bebeğinizi rahatlıkla doyurabilirsiniz.       
Bebek emişini taklit eden süt pompası, beynin hipofiz bezine gönderdiği uyarılar ile prolaktin hormonunu uyaracak ve kısa sürede sütünüzün artmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder